Bandzagen

Bandzagen

Planeren en Richten

Voor goed zaagwerk dient een bandzaag niet alleen scherp te zijn maar is het ook zeker zo belangrijk dat de spanning en vlakheid optimaal is. Op onze CNC-gestuurde machine worden de bandzagen vakkundig gestrekt en geplaneerd, hierbij is een optimale spanning en vlakheid gegarandeerd. Deze kan zelfs worden aangepast aan de bombage van uw bandzaagmachine. Deze CNC-techniek draagt bij aan een langere standtijd en optimale zaageigenschappen van uw bandzaag.

  

Slijpen

Al onze bandzagen worden volledig automatisch geslepen op een Völlmer CNC-machine met CBN-schijven. Tijdens het slijpproces wordt de bandzaag gekoeld met koelvloeistof. Hierdoor is de kans op blauw slijpen uitgesloten en wordt de kans op scheurtjes in de zaag aanzienlijk vermindert. Het is tevens  mogelijk om elke gewenste tandvorm te slijpen met eventueel een variabele tandsteek. Ook kunnen wij indien uw voorkeur hiernaar uitgaat bandzagen slijpen op een schuurslijpmachine.

  

Stelliteren

Het stelliteren van bandzagen gebeurt met vormstelliet, hierbij wordt het tandje door een inductiespanning in het zaagblad gelast. Na het stelliteren wordt de bandzaag getemperd waarbij een gunstige structuur, hardheid en taaiheid in het staal van de bandzaag wordt verkregen. Hierdoor wordt het uitbreken van tanden in de bandzaag geminimaliseerd.

 

Egaliseren

Het egaliseren van bandzagen gebeurt nadat er nieuw stelliet op de bandzaag is gelast. Ook worden bandzagen geëgaliseerd wanneer er tijdens het zagen blijkt dat één of meerdere tanden krassen veroorzaken op het zaagwerk. Bij het egaliseren worden beide flanken van de tand gelijktijdig gekoeld geslepen. Tijdens dit slijpproces worden in de tand tevens twee vrijloophoeken aangebracht.

Lassen van Scheurtjes

Naast het slijpen van bandzagen kunnen wij ook reparaties uitvoeren aan uw bandzaag. Door metaalmoeheid kunnen scheurtjes ontstaan in uw bandzaag. Deze scheurtjes lassen wij met automatische aanvoer voor een perfect egale las. Na het lassen wordt de las eerst getemperd waarna hij stap voor stap wordt bijgewerkt totdat een perfect eindresultaat ontstaat.

   

Leveren nieuwe bandzagen

Tevens leveren wij bandzagen in alle afmetingen en tandsteken met een perfecte las. Deze worden door ons als halffabricaat gekocht. Waarna wij deze zagen stelliteren of stuiken, planeren en slijpen zodat ze klaar zijn om prachtig zaagwerk te leveren. Klik hier of op het plaatje om ons aanbod te bekijken.

GEREEDSCHAPSLIJPERIJ MARI DE GROOT

AMBACHTEN 11 | 5711 LC SOMEREN

0493-493015 | info@maridegroot.nl