NEN 3140 Keuringen en Reparaties

Kom niet voor verassingen te staan en laat uw gereedschap op tijd keuren. Steeds vaker wordt er op de bouwplaats verlangt dat uw elektrisch gereedschap gekeurd is volgens de norm NEN 3140.  Wordt deze eis gesteld op een bouwplaats dan komt u zonder gekeurd gereedschap de bouwplaats niet op en kunt u weer richting huis vertrekken.

Bij een NEN 3140 keuring wordt uw 230/380V elektrisch gereedschap en apparatuur gecontroleerd op de volgende punten:

– Visuele inspectie (beschadigingen kabel/stekker, huis/omhulsel en bediening)

– Metingen (Weerstand beschermingsleiding, Isolatieweerstand, Vervangende lekstroom, Verschilstroom)

Voordat de metingen voor de NEN 3140 Keuring worden uitgevoerd, worden indien er bij de visuele inspectie gebreken zijn geconstateerd deze verholpen. Dit kan zijn het vervangen van de kabel,behuizing of  schakelaar en dergelijke. Nadat de machine visueel is goed gekeurd vinden de metingen achtereen volgens plaats. Indien de machine op alle punten is goedgekeurd  wordt de nieuwe sticker geplaatst. Op deze sticker wordt de volgende datum van keuring weergegeven.

Reparaties

Naast het keuren voeren wij reparaties uit aan (elektrische) gereedschappen voor de professionele sector. Indien er nieuwe onderdelen in een machine geplaatst worden worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt. Mochten de kosten voor de reparatie niet in verhouding staan tot de waarde van de machine, dan ontvangt u eerst een kostenindicatie voordat de machine gerepareerd wordt.

 

GEREEDSCHAPSLIJPERIJ MARI DE GROOT

AMBACHTEN 11 | 5711 LC SOMEREN

0493-493015 | info@maridegroot.nl